divendres, 9 d’octubre de 2015

Material Previ: Ruïnes d'EmpúriesCompanys i companyes,
Com que voldreu treure el màxim suc dels dies que passareu a l'Alt Empordà i perquè la vostra participació sigui fruit de la recerca i la motivació, és convenient que treballeu els temes prèviament a les vostres aules, en la temporització que creieu més adient.
Ara mateix comencem a enllaçar-vos directament a la pàgina de materials de la nostra web. Heu de clicar a les paraules marcades en un altre color (vermell). No us farem tots els enllaços de les activitats previstes de cop, sinó de forma esglaonada.
Bon viatge per Empúries!

¿Us veieu visitant Empúries? Algú dirà: pedres i més pedres, i, a sobre, mal posades!
Per a evitar aquesta percepció que tenen alguns, us proposem que abans de venir llegiu i treballeu a classe el conte d'en Màrius d'Empúries. És un noi de l'edat del vostre alumnat amb els seus amics i amigues. Vivien a Empúries el segle I dC i podreu resseguir les activitats que feien habitualment durant una jornada. Durant el recorregut anirem reconeixent tots els llocs on vivien, estudiaven i jugaven en Màrius i els seus amics i amigues. Així serà més fàcil imaginar-nos com era aquesta ciutat fa.... quants segles?

És molt important que feu aquest treball previ per tal de contextualitzar l'itinerari. Hem constatat que com més han treballat el conte, més profit en treuen de la visita. Per això us demanem que el llegiu, que el comenteu, que ens en feu preguntes, que us en feu vosaltres mateixos, de preguntes volem dir; que investigueu...

Si els i les mestres, voleu tenir un detall de la visita que farem a les ruïnes, disposeu d'una guia de continguts. Només cal clicar i s'obrirà l'enllaç.

Si hi ha alumnes de nova incorporació o que tinguin dificultats amb la lectura, disposem una versió del conte amb molt poc text i amb molta imatge.

També tenim la versió en castellà de Marius, el emporitano per si el voleu llegir en castellà.

Com en el curs passat us fem arribar també el conte de Màrius i Gal·la, per si el voleu també llegir a classe.  Aquest conte fa més incidència en els aspectes socials de la cultura romana, com ara, el classisme, el sexisme... De ben segur que als/les vostres alumnes també els agradarà! 

I una altra cosa

TV3 va oferir un programa especial d'"Històries de Catalunya" dedicat a Empúries, amb un títol molt eloqüent, aquí enllaçatat: "Empúries, l'ànima de Catalunya".


Esperem que us agradi molt i us sigui ben útil.

Salutacions, 
Carme

2 comentaris:

 1. Hola,
  Ja hem començat a llegir el conte MÀRIUS D'EMPÚRIES a Grup de Lectura.
  Aquest curs escolar tenim tres Grups de Lectura. A partir d'ara cada setmana us anirem fent comentaris de les nostres activitats a l'aula. Ens podeu seguir al blog de Cicle Superior http://blocs.xtec.cat/segimoncomas13cs/grup-de-lectura/.
  Treballem amb un dossier socialitzat amb els tres contes: Màrius d'Empúries, El fill d'en Domici i Màrius i Gal·la (lectura d'ampliació).
  De moment estem reflexionant sobre la visa d'en Màrius i la nostra.
  Ens ajuden moltíssim les vostres entrades al blog.
  Seguirem en contacte!

  Mestres de Grup de Lectura (Mariona D, Mariona B, Pili i Mireia)

  ResponElimina
 2. Bon dia nois i noies de l'escola Segimon Comas! Bon dia companyes!

  Moltes gràcies per la confiaça que teniu dipositada en nosaltres!
  Esperem que els nostres contes us agradin molt. Estan escrits amb la intenció d'ajudar-vos a entendre millor la vida a Empúries fa més de 2000 anys!

  Ja ens direu que us han semblat!

  Des d'Empúries us desitgem un bon Nadal i un feliç Any 2016!
  Una abraçada,
  Carme i tot l'equip

  ResponElimina